אוכל
אוכל

עלי גפן ממולאים, וקציצות עוף בחצילים

מתכון שדורש מאמץ אבל חברים, יש כאן חגיגה מלכותית שלמה! אל תפספסו טעימה מהצלחת הצבעונית הזו

|מאסטר שף| פורסם21:00
קציצות עוף וממולאים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 10 עלי גפן
  • כוס אורז עגול
  • 2 חצילים
  • שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מעט כמון
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ מחצי לימון
  • 100 גרם חזה עוף
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • עגבנייה מגורדת
  • מעט בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 פלפלים חריפים
  • 2 דגי ברבוניה
  • קמח לקימוח
  • 10 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1חולטים את עלי הגפן במים חמים למשך 15 דקות.

2מרתיחים את האורז בסיר נפרד במשך 8 דקות מסננים ומניחים בקערה, את עלי הגפן משאירים במים עד למילוי.

3חותכים את החצילים לחצאים, יוצרים עם סכין קטנה חתכים בצורת שתי וערב לאורך החציל.

4מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים את חצאי החציל על מנת לרכך את בשר החציל עד להזהבה. מוציאים את פנים החציל בעזרת כף אל קערה.

5מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים 2 שיני שום קלות. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ומעט כמון אל השמן.

6מוסיפים את בשר החציל ומערבבים כ-4 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את מיץ הלימון. מוציאים את הכול ומניחים בקערה.

7חותכים את חזה העוף גס, מכניסים למעבד מזון, מוסיפים פטרוזיליה, בצל, מעט כמון, מלח ופלפל. מעבדים את הכול לעיסה אחידה.

8מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העיסה של העוף כ- 7-8 דקות על אש בינונית, מוציאים ומניחים בקערה.

9מוסיפים לאורז את העגבנייה המגורררת, 2 שיני שום מגוררות, בצל ירוק, כף סוכר חום, מעט מלח, מעט פלפל וחצי כוס שמן זית. מערבבים היטב וממלאים את עלי הגפן.

10מניחים את עלי הגפן בסיר קטן, מוסיפים מלמעלה 1 כף סוכר חום, חצי כוס מים רותחים ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.

11עוברים למילויי של החצילים: לוקחים חצי ממילוי העוף ומערבבים עם חצי ממילויי החצילים. ממלאים את חצאי החצילים ומניחים בצלחת ההגשה.

12עוברים לפלפל החריף: פותחים את הפלפל מחלקו העליון (אפשר גם לאורכו), ממלאים במילוי החצילים בעזרת כפית קטנה ודוחסים את המילוי עד לקצה הפלפל.

13מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עד לקבלת צבע קצת זהוב (לא לטגן יותר מדיי). מניחים ליד החצילים בצלחת ההגשה.

14פותחים את בטן הדגים עם סכין קטנה ומוציאים את האדרה, שוטפים מבפנים, ממלאים בחציל קלוי, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד לצבע זהוב (ממש עד לקבלת דג קריספי).

15מסדרים את עלי הגפן ומסדרים בצלחת ההגשה, בוזקים שמן זית ומגישים.

16מתערובת העוף מכינים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

17במחבת נפרדת מתחילים בהכנת רוטב הקציצות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים, מטגנים מעט שום קצוץ, מוסיפים מעט פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

18מוסיפים את הקציצות ומכסים את הסיר ל-7-8 דקות בישול ומגישים בצלחת נפרדת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il