מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

בננות בטמפורה

בננה חמה ומטוגנת, בוטנים מקורמלים, קצפת וטופי - מתיקות פשוטה שקשה לעמוד בפניה

|מאסטר שף| פורסם23:07
בננות בטמפורה - בת שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 בננות

לרוטב טופי:

  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה
  • חופן בוטנים

לבלילת הטמפורה:

  • כוס קמח
  • כוס מים קרים
  • ביצה אחת
  • מעט אבקת סוכר

לקצפת:

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1במחבת או סיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר, על אש בינונית. לא לערבב! בשלב שבו מחצית הסוכר במחבת הפכה לנוזל בצבע ענברי מנערים את המחבת בעדינות.

2כשכמעט כל הסוכר התקרמל ונותרו רק מעט גבישי סוכר, מערבבים בכף עץ, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת. מוסיפים שמנת מתוקה (זהירות, הקרמל עלול להשפריץ), מערבבים כדקה ומורידים מהאש (אם רוצים קרמל מלוח מוסיפים בשלב האחרון כפית מלח).

3מעבירים לקערה חופן בוטנים, ומצפים תוך כדי ערבוב בכף של הקרמל שהכנו. מניחים לצינון, וקוצצים. מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה ושומרים במקרר.

4מערבבים את כל חומרי הטמפורה, כמה שפחות – רק עד שהבלילה אחידה.

5מערבבים את כל חומרי הטמפורה, כמה שפחות – רק עד שהבלילה אחידה.

6מרכיבים: מצפים את הבננות בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה, מניחים מעל הקצפת, מפזרים מסביב בוטנים מקורמלים ובוטנים רגילים, ומוזגים מעל הכל רוטב טופי.

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il