
המצרכים (4 מנות):לאורז:
לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1משרים את האורז במים רותחים ל-20 דקות ומסננים אותו. 2טוחנים יחד במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, הנענע, השום, הפלפל ירוק חריף לתערובת אחידה. מעבירים לקערה. 3מוסיפים פרגיות טחונות, חופן מהאורז, מלח, פלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורי קציצות. 4מורחים בעזרת הידיים את הכדורים בשמן ומצפים אותם באורז. 5מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף, והסלרי כמה דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים או ציר עוף, לימון פרסי, כורכום, מלח, פלפל ועלי חילבה. מערבבים ומביאים לרתיחה. 6מכניסים את הכדורים לרוטב שהרוטב כך שהוא יכסה את הכדורים לחצי גובה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים בין חצי שעה ל- 45 דקות, עד שהאורז שמצפה את הקציצות רך. 7מגישים עם לימון לסחיטה מעל הקציצות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |