אוכל
אוכל

שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז

את קציצות העוף האלה, שנראות ממש כמו קיפודים קטנים בזכות ציפוי האורז שלהן, אין ילד שלא ירצה לאכול. על מי אנחנו עובדים? גם אין מבוגר שיגיד להן לא

|מאסטר שף| פורסם17:58
שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.9419reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לאורז:

  • 1 כוס אורז בסמטי

לקציצות:

  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל חריף טרי (אפשר גם פחות)
  • 500 גרם פרגיות טחונות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית לציפוי

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות)
  • 1 שורש סלרי קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 כוסות מים או ציר עוף
  • 1 לימון פרסי
  • קורט כורכום
  • 2-3 עלי חילבה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1משרים את האורז במים רותחים ל-20 דקות ומסננים אותו.

2טוחנים יחד במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, הנענע, השום, הפלפל ירוק חריף לתערובת אחידה. מעבירים לקערה.

3מוסיפים פרגיות טחונות, חופן מהאורז, מלח, פלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורי קציצות.

4מורחים בעזרת הידיים את הכדורים בשמן ומצפים אותם באורז.

5מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף, והסלרי כמה דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים או ציר עוף, לימון פרסי, כורכום, מלח, פלפל ועלי חילבה. מערבבים ומביאים לרתיחה.

6מכניסים את הכדורים לרוטב שהרוטב כך שהוא יכסה את הכדורים לחצי גובה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים בין חצי שעה ל- 45 דקות, עד שהאורז שמצפה את הקציצות רך.

7מגישים עם לימון לסחיטה מעל הקציצות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il