אוכל
אוכל

שטרודל תפוחים עם קרם פטיסייר

שטרודל קלאסי עם תוספת קראנץ' וקרם מפנק – קינוח מושלם לכל ארוחה

|מאסטר שף| פורסם23:11
שטרודל תפוחים עם קרם פטיסייר (צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף)
צילום: נתנאל ישראל, מאסטר שף
Rating:4.979reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 250 גרם קמח לבן
  • 125 גרם מים פושרים
  • 30 גרם שמן זית
  • 5 גרם מלח

למילוי:

  • 4 תפוחי גרני סמית ירוקים
  • 30 גרם חמאה
  • מעט קינמון
  • כף סוכר
  • גרידת לימון
  • לקרם:
  • 6 חלמונים
  • מקל וניל
  • 100 גרם סוכר
  • חצי ליטר חלב

לגלגול:

  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם פתי בר טחונים
  • 20 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים במשך 3 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים גוש בציק אחד. לאחר 3 דקות מגבירים את המהירות להכי גבוהה, שהבצק יכה בקערת המיקסר. מורחים בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד. ומניחים ל-40 דקות (עדיף ליד תנור חם).

2קולפים את כל התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים במחבת עם חמאה, סוכר וקינמון. בסוף הבישול, כשהתפוחים לא רכים מאוד, מוסיפים גרידת לימון ומעבירים למסננת. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקירור במקרר.

3מערבבים חלמונים עם סוכר על בן מארי עם מקל וניל. מרתיחים את החלב, מאחדים טמפרטורות, ומקציפים את כל התערובת.

4מקמחים היטב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרכיבים על גב כפות הידיים ומותחים עד שהבצק נעשה דק. מורידים קצוות עבים ומורחים בחמאה מומסת.

5מערבבים את האגוזים, הפתי בר והפיסטוקים. מפזרים את התערובת בשליש התחתון של הבצק ומעל מניחים ממלית התפוחים. מגלגלים כ-5 גלגולים, מורחים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור על 190 מעלות טורבו עד להזהבה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il