
המצרכים :לדג:
לסלט השומר:
לחלה:
אופן ההכנה:1הדג: שמים את פילה הסלמון בקערה ומעסים עם שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה. 2מטגנים את השום במחבת חמה עם שמן זית. 3קולים את הפלפלים בתנור, קולפים וחותכים לקוביות. 4מוסיפים את הפלפלים למחבת ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וסוכר. 5מוסיפים את עגבניות השרי ומביאים לרתיחה. 6מוסיפים רכז עגבניות ומים רותחים, ואז את הלימון הכבוש וזסט הלימון. 7מוסיפים את הסלמון ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. כמה דקות לפני הסוף מוסיפים את הכוסברה. 8סלט השומר: מעבירים את הירקות לקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון. 9החלה: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמים הפושרים (את המים רצוי להוסיף בהדרגה, לא בטוח שתזדקקו לכל הכמות). לשים כ-6 דקות. 10מוסיפים את השמן ולשים עוד 5-6 דקות. בדקה האחרונה מוסיפים את המלח. 11מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח (ניתן לבצע את ההתפחה בתנור מחומם ל-50 מעלות). 12יוצרים מהבצק 3 חלות (בכל צורה שעולה על דעתכם), ומתפיחים עוד 20 דקות. 13מורחים חלמון ביצה עם כף מים על החלות (ניתן גם לפזר שומשום, מלח גס או קמח מעל). 14אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות. 15להגשה: מסדרים סלט שומר בצלחת עמוקה, ועליו מניחים פילה סלמון עם רוטב הפלפלים (אפשר גם לבזוק טחינה מעל). מגישים עם החלה. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |