אוכל
אוכל

בקלאווה פרגיות אסיאתית

מנה קלילה, פריכה ועדינה, שתתפצפץ לכם בפה. לא פשוט להכין אבל שווה כל ביס וביס

|מאסטר שף| פורסם22:00
מנת בקלאווה אסייאתית עם פרגיות (תמונת AVI: mako)
Rating:25reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

לבקלאווה

  • 100 גרם חמאה מומסת שבתוכה רבע כפית קינמון טחון
  • כפית גרידת ליים
  • כפית גרידת ג'ינג'ר טרי
  • 2 כוכבי אניס
  • 12 עלי פילו, חתוכים בקוטר המחבת (לבניית הבקלאווה)

לסירופ

  • 60 גרם סוכר
  • 350 גרם מים
  • מיץ מ1.5 ליים
  • כף גרידת ליים
  • 2 גבעולי למון גראס קצוצים
  • 23 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 1 כוכב אניס
  • 135 גרם רוטב מירין

לתערובת הפיצוחים

  • 200 גרם שקדים קלויים ללא קליפה
  • 200 גרם פיסטוקים קלויים
  • 200 גרם אגוזי קשיו קלויים

למילוי

  • 20 גרם קוקוס
  • 20 גרם שומשום שחור
  • 15גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
  • כף גרידת ליים
  • כפית שטוחה מאוד קינמון
  • 50 גרם מהסירופ סוכר של הבקלאווה
  • 5 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד דק
  • 4 גרם מלח
  • קורט אגוז מוסקט

לווק

  • 4 נתחי פרגיות
  • רבע כוס שמן זית
  • 4 בצלים פרוסים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
  • כוכב אניס
  • גבעול למון גראס
  • מיץ מליים סחוט
  • 5 כפות מסירופ הבקלאווה
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות מירין
  • קורט אגוז מוסקט
  • כפית שטוחה של זרעי כוסברה טחונים
  • 2 כפות כפות רוטב סויה מתוק
  • 2 כפות גדושות של אגוזי קשיו קלויים וטחונים דק
  • הפירות:
  • 3 שזיפים חתוכים לפלחים
  • 10 ענבים שחורים חצויים ומגולענים
  • חופן קטן נבטים טריים
  • לטחינה:
  • 300 גרם טחינה גולמית
  • מעורבבת עם 160 גרם סירופ בקלוואה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1ממיסים את מרכיבי הבקלאווה במחבת.

2ממיסים ומרתיחים על אש בינונית את מרכיבי הסירופ עד הסמכה קלה.

3טוחנים את מרכיבי תערובת הפיצוחים בשני שלבים: מחלקים את התערובת לחצי, טוחנים גס את החצי הראשון ולאחר מכן, מוסיפים את השני (מקבלים שתי טקסטורות).

4מוסיפים לתערובת הפיצוחים את מרכיבי המילוי.

5מערבבים היטב עד להיווצרות קראמבל עם מתיקות עדינה.

6בונים את הבקלאווה ב-3 שכבות של מילוי ו-4 שכבות של בצק. בין כל עלה מורחים את החמאה המומסת ומפזרים בצורה קלילה שליש מכמות תערובת הפיצוחים. בשכבה העליונה מורחים חמאה.

7קורצים עם רינג עיגול במרכז. את השארית חותכים ל-12 חלקים שווים (כמו שנתות של שעון). חשוב לשמור על המבנה המעגלי.

8מכניסים לאפייה ב 180 מעלות על גריל עליון ותחתון במרכז התנור. אופים עד הזהבה. בחלק האחרון של האפייה מורידים לתחתית התנור כדי לייבש את העלים למטה.

9מטגנים במחבת נפרדת את נתחי הפרגיות עד הזהבה. מסננים.

10בווק לוהט ומשומן ברבע כוס השמן, מקפיצים במשך 20 שניות על אש גבוהה את מרכיבי ה"ווק".

11מוסיפים למחבת את מרכיבי הפירות. ומחממים כדקה וחצי.

12מוסיפים את הנבטים ומערבבים.

13מערבבים בקערה את מרכיבי הטחינה.

סידור המנה:

1כשהבקלאווה מוכנה, מוציאים מהתנור ומרטיבים באופן אחיד בכל החריצים. (כדי לדייק ולא לקבל הרטבות יתר רצוי להשתמש בסקוויזר).

2מוציאים את העיגול שקרצנו מהמרכז ומניחים במקומו את מוקפץ הפרגיות.

3מעטרים ומגישים לצד רוטב הטחינה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il