
המצרכים (2 מנות):לבקלאווה
לסירופ
לתערובת הפיצוחים
למילוי
לווק
אופן ההכנה:1ממיסים את מרכיבי הבקלאווה במחבת. 2ממיסים ומרתיחים על אש בינונית את מרכיבי הסירופ עד הסמכה קלה. 3טוחנים את מרכיבי תערובת הפיצוחים בשני שלבים: מחלקים את התערובת לחצי, טוחנים גס את החצי הראשון ולאחר מכן, מוסיפים את השני (מקבלים שתי טקסטורות). 4מוסיפים לתערובת הפיצוחים את מרכיבי המילוי. 5מערבבים היטב עד להיווצרות קראמבל עם מתיקות עדינה. 6בונים את הבקלאווה ב-3 שכבות של מילוי ו-4 שכבות של בצק. בין כל עלה מורחים את החמאה המומסת ומפזרים בצורה קלילה שליש מכמות תערובת הפיצוחים. בשכבה העליונה מורחים חמאה. 7קורצים עם רינג עיגול במרכז. את השארית חותכים ל-12 חלקים שווים (כמו שנתות של שעון). חשוב לשמור על המבנה המעגלי. 8מכניסים לאפייה ב 180 מעלות על גריל עליון ותחתון במרכז התנור. אופים עד הזהבה. בחלק האחרון של האפייה מורידים לתחתית התנור כדי לייבש את העלים למטה. 9מטגנים במחבת נפרדת את נתחי הפרגיות עד הזהבה. מסננים. 10בווק לוהט ומשומן ברבע כוס השמן, מקפיצים במשך 20 שניות על אש גבוהה את מרכיבי ה"ווק". 11מוסיפים למחבת את מרכיבי הפירות. ומחממים כדקה וחצי. 12מוסיפים את הנבטים ומערבבים. 13מערבבים בקערה את מרכיבי הטחינה. סידור המנה: 1כשהבקלאווה מוכנה, מוציאים מהתנור ומרטיבים באופן אחיד בכל החריצים. (כדי לדייק ולא לקבל הרטבות יתר רצוי להשתמש בסקוויזר). 2מוציאים את העיגול שקרצנו מהמרכז ומניחים במקומו את מוקפץ הפרגיות. 3מעטרים ומגישים לצד רוטב הטחינה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |