אוכל
אוכל

טלה ממולא בדגנים

איזה מזל שיש לנו את פרח, שתלמד אותנו איך מכינים טלה ממולא בבישול ארוך ארוך, שיוצא רך כמו חמאה וטעים כמו החיים עצמם

|מאסטר שף| פורסם23:05
טלה ממולא בדגנים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.9289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • ירך טלה
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • חצי כוס חיטה צהובה ולבנה
  • חצי כוס כוסמת
  • 2 כפות גדולות קינואה
  • חצי כוס פיסטוקים (ועוד קצת לפיזור בסוף)
  • חצי כוס תאנים יבשות (ועוד קצת לפיזור בסוף)
  • 2 יחידות הל
  • 4 עצמות מח
  • 2 גזרים, חתוכים לשניים
  • 1 תפוח אדמה
  • 4 בצלי שאלוט
  • ראש שום

תבלינים למילוי:

  • כף גדולה של שבע בהרט (או 5 התבלינים)
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • כפית פלפל שחור גרוס

תבלינים לקדרה:

  • 5-6 יחידות הל שלם
  • 4-5 יחידות ציפורן
  • 2 עלי דפנה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1פותחים את ירך הטלה (כמו פרפר) ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.

2המילוי: מערבבים את החיטה, הכוסמת והקינואה עם הפיסטוקים והתאנים. מתבלים בתערובת התבלינים ובמלח ומוסיפים 2 יחידות הל.

>> מתכונים לראש השנה

3ממלאים את בשר הכבש בתערובת הדגנים, מגלגלים וקושרים (לא חובה שכל התערובת תיכנס).

4מכניסים את הכבש הממולא לסיר וסוגרים על אש גבוהה עם קצת שמן זית.

5מוסיפים את שאר המרכיבים ומפזרים אותם סביב הבשר. אם נשארו שאריות מילוי – מכניסים לשקית קוקי ומניחים בסיר לצד הכבש.

6מפזרים מלמעלה את תערובת התבלינים לקדירה, וגם כמה תאנים יבשות ופיסטוקים. מכסים במים וממליחים בעדינות. מביאים לרתיחה.

7מחממים תנור ל-90-100 מעלות וצולים את הבשר כ-12 שעות, עד שהוא משחים והחיטה מתרככת. בשעה האחרונה בודקים את מצב הנוזלים, ואם צריך מעלים את הטמפרטורה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il