
המצרכים (4 מנות):לבוריק:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים לגמרי. 2מחממים בסיר נפרד שמן לטיגון עמוק. 3מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה וכפית אריסה ומערבבים. 4מערבבים בקערה את שני סוגי הטונה יחד עם שתי כפיות אריסה, מלח, פלפל ולימון כבוש. עורמים במרכז כל עלה סיגר מתפוחי אדמה ומתערובת הטונה, סוגרים לחצי עיגול ומדביקים את הקצוות עם בלילת קמח ומים כדי שלא ייפתחו בטיגון. 5מטגנים את הבוריק בשמן החם עד שהוא זהוב משני הצדדים, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מטגנים את כל שאר הבוריקים. 6מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השומר והבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים מים וזעפרן ומבשלים הכל יחד עד שהשומר רך לגמרי. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק. 7מגישים את הבוריקים לצד הרוטב. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |