אוכל
אוכל

בוריק טונה ותפוחי אדמה

כבר מזמן הבנו שמוזנא היא אחת המתמודדות הכי משמעותיות בעונה הנוכחית של "מאסטר שף", בפרק האחרון שוב הבנו למה. עכשיו רק נשאר לנו לשנס מותניים ולנסות את בוריק הטונה הפריך שלה אצלנו במטבח

|מאסטר שף| פורסם23:43
בוריק טונה ותפוחי אדמה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.7145reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבוריק:

  • 2 תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון עמוק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפיות אריסה
  • קופסת שימורים של טונה בשמן
  • קופסת שימורים של טונה מעושנת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית ממרח לימון כבוש
  • 4 עלי סיגר
  • 2 כפיות קמח ושתי כפיות מים, מעורבבים יחד לבלילה אחידה

לרוטב:

  • 20 גרם חמאה
  • 1 שומר, קצוץ
  • 1 בצל, קצוץ
  • רבע כוס מים
  • כמה חוטי זעפרן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים לגמרי.

2מחממים בסיר נפרד שמן לטיגון עמוק.

3מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה וכפית אריסה ומערבבים.

4מערבבים בקערה את שני סוגי הטונה יחד עם שתי כפיות אריסה, מלח, פלפל ולימון כבוש. עורמים במרכז כל עלה סיגר מתפוחי אדמה ומתערובת הטונה, סוגרים לחצי עיגול ומדביקים את הקצוות עם בלילת קמח ומים כדי שלא ייפתחו בטיגון.

5מטגנים את הבוריק בשמן החם עד שהוא זהוב משני הצדדים, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מטגנים את כל שאר הבוריקים.

6מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השומר והבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים מים וזעפרן ומבשלים הכל יחד עד שהשומר רך לגמרי. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.

7מגישים את הבוריקים לצד הרוטב.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il