מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מרק לקסה

מתגעגעים למזרח? הלב רוצה לאסיה? המרק הזה יבוא לכם בול עם טעמי דג עדינים וחריפות נהדרת

|מאסטר שף| פורסם23:15
מרק לקסה (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", באדיבות ספורט 1

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • חצי קילו נתחי דג לוקוס (או דג ים לבן אחר, עדיף שמן), או 2 דגים שלמים
  • פחית קרם קוקוס
  • חבילת אטריות שעועית
  • חצי כרוב טרי, חתוך דק
  • 3 בצלי שאלוט, חתוכים דק
  • חופן עלי כוסברה

לציר דגים:

  • אדרות וראשים מדגים טריים – לפחות דג שלם אחד
  • 2 שורש גלנגל טרי (אם יש רק יבש אז 5 לפחות)
  • צרור כוסברה טרייה
  • 3 כפות שבבי בוניטו

למחית:

  • 2 גבעולי למון גראס עבים
  • 5 בצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • 3 שורש כורכום טרי
  • 4 כפות מחית שרימפס
  • 3 צ'ילי אדום טרי
  • חופן צ'ילי אדום יבש
  • חופן כפיר ליים
  • שמן

אופן ההכנה:

1מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר, מוסיפים מים עד שלושה רבעי מגובה הסיר, ומבשלים עם מכסה כ-45 דקות.

2מכניסים את כל מרכיבי המחית למעבד מזון וטוחנים למרקם של ממרח.

3מטגנים את המחית במחבת עד שהשמן נפרד מהמחית ומוסיפים לציר דגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים הכל יחד כ-40 דקות.

4מסננים, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים בערך 10 דקות, עד שהדג מוכן.

5משרים אטריות שעועית במים בערך 4 דקות עד שהן נהיות שקופות, ומסננים.

6מגישים: מניחים בצלחת אטריות, מעל מוזגים מרק עם נתחי דג ומוסיפים כרוב, בצלי שאלוט וכוסברה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il