
המצרכים (2 מנות):לרוטב:
לירקות הקלויים:
למנגולד:
לדג:
אופן ההכנה:1מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לחצי. מבשלים במים עם מלח כ-5 דקות. 2מחממים את התנור ל-220 מעלות על מצב גריל. צולים את העגבניות, הפלפלים והבצל כ-15 דקות. 3מחממים בסיר מים וחולטים את המנגולד ל-3 דקות. מעבירים מיד למי קרח. 4מכינים את חמאת הזעפרן: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומחזירים למחבת. 5מניחים בכלי קטן את המים החמים וחוטי זעפרן. משהים ל-5 דקות. מוסיפים למחבת הרוטב ומערבבים. 6מוסיפים את החמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור אם צריך. 7מכינים את המנגולד: במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את המנגולד, מלח, שום, כמון ולימון כבוש. מבשלים כחצי דקה ומורידים מהאש. 8חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות ומטגנים כדקה בחמאת הזעפרן. 9קוצצים דק את הירקות הקלויים מהתנור (מקלפים את הפלפלים). מתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם. 10מכינים את הדג: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדג כ-6 דקות על הצד של העור. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה על הצד השני. 11מגישים את המנה: שמים בצלחת את חמאת הזעפרן עם הארטישוק, מוסיפים את המנגולד, הירקות הקצוצים ומניחים מעל את הדג. מקשטים בעלי כוסברה. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |