אוכל
אוכל

סטייק פילה לצד ירקות צלויים על מצע טחינה

מנת בשר מתובל וטעים במיוחד המשלבת טעמים מנפלאות המטבח הערבי

|מאסטר שף| פורסם16:33
סינייה פילה עטוף בגזר (תמונת AVI: mako)
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • ½ כוס טחינה מוכנה (מהולה במים ומתובלת לטעמכם)
  • חצי חציל פרוס לאורכו
  • 300 גרם נתח סינטה
  • גזר חתוך לפרוסות דקות מאוד
  • 1 בצל לבן עם קליפתו
  • 1 בצל סגול עם קליפתו
  • 6 עגבניות שרי
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים קטנים (מיני)
  • 4 בצלים ירוקים נקיים
  • ½ כפית פפריקה אדומה
  • ½ כפית כמון
  • 1 כף עלי פטרוזיליה טריים

אופן ההכנה:

1מוהלים את הטחינה במים עד לדרגת סמיכות רצויה. מתבלים לפי הטעם ויוצקים שלולית של טחינה שממלאת את כל תחתית הצלחת.

2חוצים את החציל לאורך, צורבים היטב על מחבת פסים את אחד החצאים עם שמן זית, מלח ופלפל. לאחר הצריבה מניחים בצלחת, על גבי הטחינה.

3מניחים על גבי הסינטה דפי גזר טרי, קושרים עם חוט צלייה, מורחים בשמן זית ומפלפלים. צולים במחבת פסים עד לדרגת צלייה אהובה.

4מתבלים היטב את כל הירקות בשמן זית, מלח ופלפל. צורבים אותם היטב על מחבת פסים.

3לצד החציל והנתח, מסדרים את הירקות הצרובים, זורים מעל פפריקה וכמון, מעטרים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il