אוכל
אוכל

עוגת השמרים של יהוידע מ"מאסטר שף"

יהוידע הוא אלוף השמרים של מאסטר שף והנה מתכון עוגות השמרים המושלמת שלו, שהיא גם העוגה שהכי כיף לנשנש, עם או בלי קפה בצד

|מאסטר שף| פורסם15:39
עוגת שמרים קינמון (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.763reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק, לארבע עוגות בתבניות אינגליש קייק:

  • 1 קילו קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים אקטיביים
  • 15 כפות סוכר
  • כ-2 כוסות מים
  • כף שטוחה מלח
  • שלושת רבעי כוס שמן

למלית:

  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפיות קינמון טחון

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר
  • שליש כוס מים

לקישוט (אופציונלי):

  • חופן פרג שלם

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר ומוסיפים את המים. לשים ביד או במיקסר כמה דקות, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד כמה דקות לבצק חלק. מכסים ומניחים לתפיחה כשעה.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

3מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים וכל חלק מרדדים לעלה בצק דק. מורחים על עלה הבצק את החמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד סוכר וקינמון.

4מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ארוכה. חותכים את הרולדה באמצע לכל אורכה ומלפפים לצורת צמה. מפזרים מעל העוגות פרג, אם רוצים. מעבירים לתבניות אינגליש קייק לתפיחה של כ-20 דקות.

5מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה. אפשר להוסיף כף או שתיים של ויסקי אם רוצים.

6אופים את העוגות כ-30 דקות עד שהן משחימות. באמצע האפייה מורחים מעט מהסירופ על העוגות וממשיכים לאפות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il