אוכל
אוכל

נזיד בשר בלגי ופירה

לפעמים בא לנו טעם של חוץ לארץ: בנזיד הבשר הזה יש בירה בלגית, לחם, חרדל, ציפורן, עלי דפנה ואפילו עוגיות לוטוס, ובזמן שהוא מתבשל לו לאיטו מכינים גם פירה עדין עם שמנת ושמן כמהין. תענוג

|מאסטר שף| פורסם10:15
קטיה – נזיד בלגי של בקר לצד פירה וקומפוט כרוב (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (5 מנות):

  • 1 קילו בשר ירך בקר
  • 1 בצל גדול
  • 3 עלי דפנה
  • 2 עלי טימין
  • 2 ציפורן
  • 2 עוגיות לוטוס
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום
  • כוס ציר בקר
  • אבקת מרק בקר
  • חרדל דיז'ון
  • לחם לבן פרוס דק
  • 2 בקבוקים (330 cc) בירה שחורה-בלגית קסטל kasteel
  • שמן רגיל

לפירה:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • כמה טיפות של שמן כמהין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף מיונז בלגי/הולנדי
  • 100 מ"ל שמנת 15%
  • 2 כפות חמאה בלגית

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שנעשה חום מכל הצדדים.

2מוסיפים את ציר הבקר, הבירה ומים עד שהכול מכוסה.

3מוסיפים תבלינים: עלי דפנה, טימין, ציפורן, פלפל שחור, אבקת מרק בקר, שום, 2 עוגיות לוטוס ופרוסת לחם מרוחה בחרדל.

4מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח מנמיכים את האש, המנה זקוקה לבישול ארוך ואיטי, של כ-3 שעות, עד שהבשר רך. מדי פעם מוסיפים מים כשהנוזלים יורדים, אך לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים, כדי שרוב הנוזלים יתאדו.

5בזמן שהבשר מתבשל – מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה במים עם מלח עד שהם מאוד רכים.

6מועכים בעזרת מכשיר לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, מיונז, חמאה ושמנת ומערבבים.

7מוסיפים שמן כמהין.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il