מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

מרק שעועית

סיר שכולו נחמה וגעגוע: מרק שעועית קלאסי, מתובל היטב והכי חשוב - קל הכנה

גיא בימקה
מאסטר שף
מרק שעועית - גיא בימקה
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
הקישור הועתק

זמן עבודה

שעה

זמן כולל

שעה וחצי

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

בשרי

המרכיבים

טבלת המרות

למרק:

  • בצל גדול
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 עצמות מח
  • 3 כוסות שעועית לבנה מושרית
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • כפית וחצי צ׳ילי גרוס
  • חופן שמיר קצוץ
  • חצי כף מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית סוכר

לחלה:

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • רבע כוס סוכר
  • כוס מים
  • חצי ק"ג קמח
  • ביצה אחת
  • כף מלח
  • רבע כוס שמן קנולה

להגשה:

  • חופן שמיר, כוסברה ובצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה

01

בסיר לחץ מטגנים בצל ושום 3-2 דקות. מוסיפים עצמות ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שעועית, רסק, צ'ילי, פפריקות ושמיר. מערבבים ומכסים במים עד גובה אצבע מעל השעועית.

02

סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים כשעה. לאחר מכן פותחים את הסיר ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול.

03

מערבבים בקערה מים, סוכר ושמרים ומשהים ל-5 דקות. מערבבים בקערת מיקסר את שאר חומרי החלה, ומוסיפים את המים עם הסוכר והשמרים. לשים 7-6 דקות במהירות בינונית, מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח.

04

יוצרים מהבצק גליל ארוך ואותו מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מתפיחים כ-20 דקות ואופים ב-180 מעלות 25 דקות.

05

הגשה: בעזרת סכין מסירים את החלק העליון, יוצרים חור בחלה ו"חופרים" קערה. יוצקים פנימה מהמרק, ומעליו מפזרים שמיר, כוסברה ובצל ירוק קצוצים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

מצאתם טעות לשון?