
המצרכים :לעוגיות הסבלה:
לקרם הלימון:
אופן ההכנה:1מערבבים את הקמח, השקדים ואבקת הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים, עד שהחמאה הופכת פירורית. מוסיפים חלמון, כף אחת מחלבון הביצה ואת גרידת הלימון ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים בלבד. מוציאים את הבצק על ניילון נצמד ומשטחים. סוגרים ומקררים במקרר חצי שעה לפחות. 2מכינים את הקרם: ממיסים את מיץ הלימון, מיץ הליים והחמאה על בן מארי – קערה שיושבת מעל סיר קטן עם מים רותחים (המים לא נוגעים בקערה). מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני וטורפים ללא הפסק כרבע שעה, עד שהקרם מגיע למרקם הרצוי. 3מניחים מיד את קערת הקרם על קערה עם מי קרח לקירור הקרם. כשהקרם מצטנן מכסים אותו ומכניסים למקרר. 4מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים לעובי של חצי סנטימטר, חותכים מלבנים בגודל של כ- 5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה. מחזירים לקירור במקרר לפחות לרבע שעה. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 7-8 דקות להשחמה. 6מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף. מזלפים כתרים של קרם על עוגייה, מעליה מניחים עוגייה נוספת ומזלפים שוב. מפזרים מעל אבקת סוכר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |