אוכל
אוכל

סבלה לימון: שכבות בצק פריך ולימון

עוגיות שקדים פריכות, בסנדוויץ' מעורר תיאבון עם קרם לימונים עדין ביניהן

|מאסטר שף| פורסם17:42
סובלה לימון (תמונת AVI: mako)
Rating:4.463reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגיות הסבלה:

  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 35 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • גרידה מלימון אחד
  • ביצה, מופרדת

לקרם הלימון:

  • מיץ מ-2 לימונים
  • מיץ מ-1/2 ליים
  • 150 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • 3 חלמונים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, השקדים ואבקת הסוכר במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים, עד שהחמאה הופכת פירורית. מוסיפים חלמון, כף אחת מחלבון הביצה ואת גרידת הלימון ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים בלבד. מוציאים את הבצק על ניילון נצמד ומשטחים. סוגרים ומקררים במקרר חצי שעה לפחות.

2מכינים את הקרם: ממיסים את מיץ הלימון, מיץ הליים והחמאה על בן מארי – קערה שיושבת מעל סיר קטן עם מים רותחים (המים לא נוגעים בקערה). מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני וטורפים ללא הפסק כרבע שעה, עד שהקרם מגיע למרקם הרצוי.

3מניחים מיד את קערת הקרם על קערה עם מי קרח לקירור הקרם. כשהקרם מצטנן מכסים אותו ומכניסים למקרר.

4מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים לעובי של חצי סנטימטר, חותכים מלבנים בגודל של כ- 5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה. מחזירים לקירור במקרר לפחות לרבע שעה.

5מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 7-8 דקות להשחמה.

6מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף. מזלפים כתרים של קרם על עוגייה, מעליה מניחים עוגייה נוספת ומזלפים שוב. מפזרים מעל אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני התכנית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il