אוכל
אוכל

סופלה שוקולד על קונפי אננס

מה יותר כיף בחיים האלה מסופלה שוקולד עסיסי שמוכן בול במידה? לא הרבה דברים, אבל אם כבר - אז סופלה שוקולד שמוגש עם אננס קונפי וקצפת של יוגורט, דבש ושמנת. את זה אתם חייבים לנסות

|לא צויין שם מקור| פורסם12:39
סופלה שוקולד על אננס של יקי וטום (צילום: דרור עינב, מאסטר שף)
צילום: דרור עינב, מאסטר שף
Rating:4.219reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לסופלה:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 45 גרם קמח
  • קורט מלח
  • כפית הל

לקונפי אננס:

  • חמאה מזוקקת
  • פלחי אננס
  • מקל וניל

לקישוט:

  • שמנת מתוקה
  • יוגורט עזים
  • דבש

אופן ההכנה:

1ממיסים בקלחת את השוקולד והחמאה.

2שופכים את אבקת הסוכר לכלי נפרד ומערבבים לתוכה את תערובת השוקולד המומס.

3מוסיפים ביצים, חלמונים, קמח, מלח והל.

4מערבבים היטב ויוצקים לתבניות סופלה.

5אופים את עוגות הסופלה ב-190 מעלות למשך 7-11 דקות – שימו לב, אסור לאפות יותר מדי, כי אז הסופלה יהפוך לסתם מאפין.

6מקציפים שמנת מתוקה עם יוגורט עזים ודבש.

7הקונפי: יוצקים לתוך קלחת חמאה מזוקקת ומבשלים בתוכה את פלחי האננס על אש נמוכה מאוד (אסור שהחום יעבור את ה-60 מעלות).

8מניחים פלח אננס על צלחת הגשה. על הפלח מניחים את הסופלה ומהצד "משליכים" כף גדושה של קציפת יוגורט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il