
גלידת חמאת בוטניםאת השילוב המתוק-מלוח והמבורך שבוטנים מביאים לקינוחים כבר אימצנו מזמן. הגיע הזמן להוסיף גלידה וזהו, החיים שלנו מושלמים: גלידת חמאת בוטנים עם מקל וניל, בתוספת גנאש שוקולד מלמעלה ובוטנים קלויים וגרוסים![]() צילום: רענן כהן, מאסטר שף |
המצרכים (4 מנות):
לגנאש:
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים את הסוכר עם החלמונים. 2בסיר מחממים את החלב עם מקל וניל. כשהחלב מתחמם מוסיפים חמאת הבוטנים לפי הטעם ומערבבים כל הזמן עד למיזוג. 3מוסיפים מעט מהחלב החם אל החלמונים והסוכר, מערבבים היטב, ואז מוסיפים את שאר החלב החם בזרימה איטית. 4מחזירים לסיר. מערבבים כל הזמן על האש כ-5 דק עד שהמסה מתאחדת ומסמיכה. מקררים, מוציאים את מקל הווניל ומכניסים למכונת גלידה. 5להכנת השוקולד: מרתיחים שמנת בסיר קטן ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד ליצירת תערובת חלקה ומבריקה. 6שמים גלידה בקערה, מעל רוטב שוקולד ומעל מפזרים בוטנים קלויים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לאוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |