
המצרכים (5 מנות):לקרם פאבה:
לקציצות ברוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את קרם שעועית הפאבה: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל גדול קצוץ עד שהוא הופך למעט שקוף. 2מוסיפים את האפונה הצהובה ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון. 3מוסיפים מים רותחים לגובה של כשתי סנטימטר מעל גובה האפונה ומוסיפים שני חצאי לימון. מביאים לרתיחה. 4לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי עד שהאפונה רכה. במידת הצורך מוסיפים מים תוך כדי הבישול. 5כשהשעועית רכה, מוציאים את הלימון וטוחנים את התבשיל במעבד מוט לקרם חלק. 6מכינים את הקציצות: מחממים תנור ל-200 מעלות. 7חוצים חצי מעגבניות השרי וחותכים את הבצל לפרוסות. מניחים בתבנית תנור יחד עם הפלפל החריף כשהוא שלם. מזלפים שמן זית ומלח וצולים בתנור עד שהירקות רכים. 8כשהירקות מוכנים מעבירים אותם למחבת ומטגנים קלות, מוסיפים עוד עגבניות שרי טריות ומטגנים ביחד את כל הירקות כמה דקות. 9בקערה, מערבבים את הבשר, בצל מגורד בפומפיה, קמח חומוס טחון, מלח, פלפל, כמון, כורכום ושן שום מגורדת לעיסה אחידה ומניחים לה לעמוד מספר דקות. 10כשהרוטב העגבניות התבשל מעט , מוסיפים 2 כפות רסק וחצי כוס מים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. 11מכינים מתערובת הבשר קציצות ומסדרים אותן בתוך הסיר עם הרוטב. 12מרטיבים כל קציצה קצת מהרוטב ומבשלים כ-40 דקות. 13מגישים: מסדרים בצלחת את הממרח הפאבה כמו שמגישים חומוס ובאמצע שמים את הקציצות עם הרוטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |