
המצרכים :לבטטה קונפי:
לקציצות:
לסלט:
לפסטו:
לטוויל:
אופן ההכנה:1בטטה קונפי: חותכים פרוסה עבה מהבטטה ובעזרת רינג קורצים ממנה עיגול של 8 ס"מ. 2צורבים את הבטטה משני הצדדים במחבת עם שמן זית, שום, מלח ופלפל לבן, עד שהיא מקבלת צבע יפה. 3מחממים את הדבש והתימין בסיר 20 דקות. 4מעבירים את המחבת עם הבטטה לאש קטנה ומתחילים להשקות פעם עם כף מהדבש ופעם עם כף מים, עד שאין עוד דבש בסיר. מבשלים את הבטטה כ-50 דקות, ומדי כמה דקות משקים אותה ברוטב שסביבה. 5הקציצות: מערבבים את הבשר, החלמון, המלח והצ'ילי. 6טוחנים בבלנדר את הפיסטוקים, הבזיליקום, הכוסברה, הבצל והנענע לקבלת משחה. מערבבים חצי מכמות המשחה עם הבשר הטחון ואת החצי השני שומרים בצד. 7שמים בקערה אחת קמח, בשנייה את החלמון המתובל ובשלישית את פירורי הלחם מעורבבים עם המחצית השנייה של משחת העלים. 8יוצרים קציצות מתערובת הבשר וטובלים בקמח, בחלמון ואז בתערובת פירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק. 9הסלט: מערבבים את כל המרכיבים. 10הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים למעט הטחינה בבלנדר. מוסיפים את הטחינה ומערבבים. 11הטוויל: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשטחים שכבה דקה על מחבת מאוד חמה ליצירת טוויל. מניחים בצד לייבוש. 12צלחות: מניחים במרכז הצלחת את הבטטה קונפי, מסביבה 3 ערימות קטנות של סלט וליד כל אחת קציצה. מזלפים מעט מהפסטו מלמעלה ומניחים את הטוויל על הבטטה. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |