
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1יוצרים מהקישואים ספגטי בעזרת מכשיר מתאים או קולפן ג'וליאנים. 2מחממים בסיר מים וכשהן רותחים חולטים את האפונים במשך חמש דק'. מסננים מהמים ומצננים. 3טוחנים את האפונה במעבד מזון עם עלי הבזיליקום וקורט מלח ומעבירים דרך מסננת כדי להיפטר מהקליפות לקבלת קרם חלק. מעבירים לשק זילוף. 4חותכים את הבצל ירוק לפרוסות של 3-4 ס"מ. מורידים את החלק הגס של האספרגוס וחותכים לאותו גודל של הבצל הירוק. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים למשך כ-דקה את הבצל הירוק והאספרגוס.מוציאים ושומרים בצד. 5קוצצים את השאלוט דק ומטגנים באותה המחבת עד הזהבה. 6בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת עם אבקת השקדים תוך כדי ערבוב מתמיד ועד לריכוך השקדים והמסתם. 7כששמנת השקדים מוכנה מעבירים אותה למחבת עם הבצל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. כשהרוטב רותח מוסיפים את הספגטי זוקיני, מערבבים ומכבים את האש. אסור שיתרככו יותר מדי. 8מניחים את הספגטי עם הרוטב במרכז הצלחת. מסדרים מסביב מסביב את האספרגוס-בצל ירוק ומזלפים את המחית אפונה בכמה מקומות על הצלחת. 9מפזרים פלפל שחור וגרידת לימון ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |