
המצרכים (4 מנות):למחית הקארי:
לקציצות לוקוס:
לרוטב דגים:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחית קארי: במכתש ועלי גדול (או מעבד מזון) טוחנים את כל המרכיבים למחית. כדאי לקצוץ או לטחון קלות את המרכיבים לפני הכתישה. 2קציצות: קוצצים את כל המרכיבים יחד על קר חיתוך גדול, עד שהופכים למסה אחידה. לשים את המסה במשך כמה דקות עד שהתערובות מתחילה להיות דביקה ואחידה. מגלגלים לקציצות קטנות. 3לרוטב: מטגנים את המחית בשתי כפות שמן צמחי עד להשחמה, כשמתחיל להדבק לתחתית הסיר מוספים את רוטב הדגים והסוכר, ו"מגרדים" את תחתית הסיר עם כף עץ תוך כדי ערבוב. 4כשהמחית מתחילה להדבק לתחתית שוב, מוסיפים שלוק קטן מחלב הקוקוס ומגבירים את האש. נותנים לרוטב לרתוח, עד שמשנה את צבעו לחום יותר והתחתית מתחילהלהדבק שוב, מוסיפים עוד שלוק חלב קוקוס ו"מגרדים" שוב וחוזר חלילה עד שכל חלב הקוקוס בפנים. 5מוסיפים שלוש כפות שמנת מתוקה לרוטב הקארי הצהוב (אופציונאלי). 6מעבירים לאש קטנה ומכניסים את קציצות הדג בעדינות לכ-15 דקות עד שמבושלות לחלוטין. 7מעבירים כמה קציצות עם רוטב קארי לצלחת עמוקה, מקשטים עם בזיליקום תאילנדי (אפשר גם רגיל) וצ'ילי אדום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |