מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פסטה בשלושה צבעים

אם חשבתם ששחר סיים להראות לכם כמה מגניבה מנה של פסטה יכולה להיות – טעיתם לגמרי. הפעם הוא מפציץ עם רצועות פסטה ארוכות שמחליפות צבעים, ומוגשות ברוטב חמאתי

|מאסטר שף| פורסם23:45
פסטה בשלושה צבעים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 300 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • קורט כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • עלים מ-2 גבעולי בזיליקום, טחונים

לרוטב:

  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפות ממי בישול הפסטה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות שמנת מתוקה

להגשה:

  • 100 גרם פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1מערבבים את הקמח עם המלח, יוצרים גומחה במרכז ומכניסים פנימה את הביצים והחלמונים. מערבבים את הביצים עם הקמח בתנועות של מבפנים החוצה עד ליצירת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-3 וצובעים כל חלק בצבע אחר: אחד עם פפריקה, אחד עם כורכום ואחד עם בזיליקום. עוטפים כל בצק בנפרד בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כ-20 דקות.

2מרדדים את הבצקים במכונת פסטה מהשלב העבה עד לשלב הדק ביותר. חותכים את הבצק לרצועות בעובי ס"מ.

3מחברים את הצבעים בקצוות כך שיתקבלו רצועות פסטה בשלושה צבעים. מומלץ להעביר כל רצועה במכונת הפסטה להידוק החיבור.

4מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את רצועות הפסטה עד שהן מוכנות.

5הרוטב: מבשלים יחד את כל המרכיבים ומתקנים תיבול. נזהרים שהחמאה לא תישרף או תתפרק.

6מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה היטב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים פרמזן ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il