אוכל
אוכל

סופלה עדשים והל עם גלידת זביון שקדים

קינוח מיוחד באמת עם שילוב טעמים מפתיע: סופלה מעדשים והל שמקבל מרקם כיפי, אוורירי וקליל, עם גלידה מושלמת בטעמי שקדים. בהחלט שווה את ההשקעה

|מאסטר שף| פורסם14:59
הסופלה של מסימיליאנו די מטאו (צילום: קשת)
צילום: קשת
Rating:35reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 8 כפות גדושות של עדשים ירוקות מונצואלה
  • 4 כפות גדושות של סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 2 כפיות גדושות קמח לבן רגיל
  • כפית שטוחה אבקת הל
  • 1 כף של מיץ לימון
  • 1 כפית של תמצית וניל
  • 1 כפית חמאה, לציפוי הכלי
  • סוכר, לציפוי הכלי

לגלידה:

  • 5 חלמוני ביצה
  • 4 כפות סוכר
  • כף וחצי ליקר אמרטו (ליקר שקדים איטלקי)
  • 100 מ"ל (1/3 כוס+כף) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים עם חצי ליטר של מים ביחד עם 2 כפות סוכר וקורט מלח למשך 40 דקות.

2מעבירים את תכולת הסיר לקערה וטוחנים עם בלנדר ידני לקבלת קרם. נותנים לקרם להתקרר ומוסיפים את 3 חלמוני הביצים, הקמח, אבקת ההל, מיץ הלימון ואת תמצית הווניל ומערבבים.

3במקביל מקציפים את החלבונים של הביצה ואת שאר הסוכר (2 כפות) עד לקבלת קצב יציב (4-5 דקות הקצפה עם מקציף חשמלי). מקפלים את הקצף אל תערובת העדשים.

4משמנים עם חמאה וסוכר את 3 כלים לסופלה. מחלקים את תערובת הסופלה בין הכלים. שמים על תבנית גדולה ומניחים אותה בחלק התחתון של תנור שחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות, עד שהסופלה התרומם והתייצב.

5במקביל, אחרי ששמים את העדשים על האש, מכינים את הגלידה: שמים את החלמונים, הסוכר והליקר בקערה, ואותה ממקמים מעל סיר עם מים מבעבעים (הסיר צריך להיות קטן מהיקף הקערה, המים לא צריכים לגעת בתחתיתה). מקציפים היטב את התערובת בערך 5-6 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ויציבה שנקראת זביון.מעבירים את הזביון למכונת גלידה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים את המכונה עד שמתקבלת גלידה – בערך חצי שעה.

6מגישים את הגלידה יחד עם הסופלה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il