
המצרכים (3 מנות):
לגלידה:
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים עם חצי ליטר של מים ביחד עם 2 כפות סוכר וקורט מלח למשך 40 דקות. 2מעבירים את תכולת הסיר לקערה וטוחנים עם בלנדר ידני לקבלת קרם. נותנים לקרם להתקרר ומוסיפים את 3 חלמוני הביצים, הקמח, אבקת ההל, מיץ הלימון ואת תמצית הווניל ומערבבים. 3במקביל מקציפים את החלבונים של הביצה ואת שאר הסוכר (2 כפות) עד לקבלת קצב יציב (4-5 דקות הקצפה עם מקציף חשמלי). מקפלים את הקצף אל תערובת העדשים. 4משמנים עם חמאה וסוכר את 3 כלים לסופלה. מחלקים את תערובת הסופלה בין הכלים. שמים על תבנית גדולה ומניחים אותה בחלק התחתון של תנור שחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות, עד שהסופלה התרומם והתייצב. 5במקביל, אחרי ששמים את העדשים על האש, מכינים את הגלידה: שמים את החלמונים, הסוכר והליקר בקערה, ואותה ממקמים מעל סיר עם מים מבעבעים (הסיר צריך להיות קטן מהיקף הקערה, המים לא צריכים לגעת בתחתיתה). מקציפים היטב את התערובת בערך 5-6 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ויציבה שנקראת זביון.מעבירים את הזביון למכונת גלידה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים את המכונה עד שמתקבלת גלידה – בערך חצי שעה. 6מגישים את הגלידה יחד עם הסופלה. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |