אוכל
אוכל

סידייה דג עם בצל מטוגן

לפני שאתם נבהלים מהשם, דעו לכם שבסך הכל מדובר בתבשיל של דג ואורז עם המון בצל מטוגן, כלומר – מנה ביתית נהדרת שאי אפשר לא לאהוב. תשאלו את השופטים

|מאסטר שף| פורסם23:10
סידייה דג עם בצל מטוגן (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.640reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לטאבולה:

  • סטייק דג בס גדול (700-800 גרם)
  • 4 בצלים
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • בהרט
  • שמן זית, לטיגון
  • 500 גרם אורז
  • סומאק

לפיצוחים:

  • רבע כוס קשיו
  • רבע כוס שקדים לבנים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

2מוציאים חצי מהבצל מהשמן ושומרים בצד. מטגנים את השאר עד שהוא מקבל צבע שחור (אבל לא שרוף).

3מתבלים את הפילה במלח ופלפל שחור ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן זית (נזהרים לא לייבש). העור אמור להשתחרר קצת מהדג – מוציאים אותו ושומרים בצד.

4מניחים את הדג בסיר עם חצי כמות הבצל המטוגן (השחום יותר). מוסיפים מים עד לכיסוי ובהרט ומרתיחים 5 דקות.

5מוציאים מהסיר כמה חתיכות יפות של דג ומשאירים בצד.

6מוסיפים את האורז לסיר ומוסיפים מים, מלח ופלפל. מבשלים לריכוך של האורז.

7מטגנים את העור של הדג בשמן עמוק עד שמקבל מרקם קריספי.

8פיצוחים מטוגנים: מטגנים בשמן עמוק קשיו ושקדים לבנים - כל אחד בנפרד.

9הגשה: מסדרים את האורז על צלחת, מפזרים עליו את הדג ששמרנו בצד, את הבצל המטוגן ואת הפיצוחים. מפזרים סומאק ומלח גס ומזלפים מעט שמן זית.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il