אוכל
אוכל

מקלובה

תבשיל אורז עם חצילים וכרובית, מתובל בכל טוב. ניחוחות משכרים של בית

|מאסטר שף| פורסם12:50
מקלובה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כוסות אורז
  • 4 וחצי כוסות מים
  • בצל גדול
  • 2 חצילים בינוניים
  • כרובית גדולה
  • 2 יחידות לימון פרסי
  • חצי כפית קארי
  • חצי כפית קינמון
  • מלח
  • רבע כפית כורכום
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנות מקדימות: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות ומטגנים אותם. את הכרובית חותכים לפרחים ומטגנים (או אופים בתנור). את הבצל פורסים לפרוסות דקות, ואת הלימון הפרסי מפוררים ומסירים את הגרעינים.

2מבשלים את האורז עם המים, מלח וכורכום עד שאין יותר נוזלים (האורז צריך להיות יבש, אבל לא מבושל עד הסוף)

3מחממים בסיר 5-6 כפות שמן. מניחים גם את פרוסות הבצל, כך שיכסו את כל תחתית הסיר. מעל – מניחים את החצילים המטוגנים, פרחי הכרובים ומעל הכל את האורז. חשוב: בין שכבה לשכבה מתבלים במלח, קארי, קינמון ולימון פרסי.

4מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות.

* אפשר להוסיף מעל שכבת הבצל גם צלעות טלה, אבל עדיף בלי.

* תיזהרו לא לעשות את הטעות שאני עשיתי בתכנית: חשוב להנמיך את הלהבה אחרי 5 דקות של בישול, ולבשל 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il