אוכל
אוכל

רביולי ממולא ‘‘ביצת הפתעה‘‘

רביולי סלמון, תרד וריקוטה שבאמצעו מחכה הפתעה חלמונית וצהבהבה. הזדמנות מצוינת להתאמן על הפסטה הטרייה שלכם

|מאסטר שף| פורסם22:08
ביצת הפתעה של מיטל שויצמן (תמונת AVI: mako)
Rating:3.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למילוי:

  • 125 גרם תרד

  • 50 גרם סלומון מעושן חתוך לחתיכות קטנות
  • 125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • גרידה של חצי לימון
  • מעט אגוז מוסקט טרי

לבצק:

  • 200 גרם קמח

  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 4 חלמונים

להגשה:

  • 20 גרם חמאה

  • 20 גרם פרמז'ן
  • שמן כמהין או שמן זית

אופן ההכנה:

1המילוי: מאדים את התרד במים רותחים עד לריכוך. מסננים, מצננים קלות וסוחטים את התרד מנוזלים באמצעות הידיים.

2קוצצים את התרד דק ככל האפשר ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הסלמון הקצוץ , את גבינת הריקוטה, הפרמזן, גרידת לימון , מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.

3הפסטה: שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. שוברים את הביצים לתוך הגומה, מוסיפים מלח ובעזרת מזלג מערבבים את הביצים לתוך הקמח. כאשר נוצרים פירורי קמח מתחילים ללוש עם הידיים עד שהבצק הופך לאלסטי וחלק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כפית שמן זית. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים קמח. מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 30 דקות.

4לוקחים חתיכה מהבצק בגודל כדור טניס, (את שאר הבצק שומרים מכוסה, אחרת יתייבש). ומרדדים. מעבירים במכונת פסטה, החל מהדרגה העבה ביותר ועד לדרגה הדקה ביותר. בין דרגה לדרגה רצוי לפזר מעט קמח. בסופו של דבר נוצרים שני גיליונות ארוכים של פסטה.

5מניחים את גיליונות הפסטה על משטח מקומח ובאמצעות טבעת בקוטר 12.5 ס"מ קורצים (לא עד הסוף) 4 עיגולים מגיליון פסטה אחד.

6בעזרת שקית הזילוף מזלפים על העיגולים של 2.5 ס'‘מ מקצה הפסטה ו-2.5 ס''מ לגובה, כך שהאמצע של הרביולי יהיה ריק. מוסיפים את חלמון הביצה לתוך החלל הריק ומזגגים מעט מלח. מלבישים על הגיליון הריק על זה עם המילוי (אם טיפה התייבש בקצוות מברישים עם מים). אוטמים בחוזקה ובעדינות סוחטים את כל האוויר החוצה. חותכים את הרביולי באמצעות הטבעת ל-4 עיגולים. מניחים כל אחד מהם על נייר אפייה בגודל ריבוע.

7בסיר גדול מרתיחים מים על אש גבוהה. מכניסים את הרביולי עם נייר האפייה אחד אחרי השני בעדינות רבה. הרביולי מוכנים כשהם מתחילים לצוף (בערך 4 דקות).

8בזמן שהפסטה מתבשלת, ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא מתחילה לבעבע.

9הרכבת המנה: מוציאים בזהירות את הרביולי מהמים אחד בכל פעם מורידים את נייר האפייה, בעזרת כף מחוררת וממקמים רביולו אחד על כל צלחת. מפזרים גבינת פרמזן מגוררת , כפית מהחמאה המומסת ומטפטפים כמה טיפות שמן כמהין.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il