אוכל
אוכל

פסטת זנב שור

רוטב פסטה בשרי מושלם עם תבשיל עגבניות וזנב שור על פסטה ביתית עבה, של יהודה עמר ממאסטר שף. אתם עוד פה? אנחנו רצנו להכין

|מאסטר שף| פורסם12:34
פסטת זנב שור (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לבשר:

  • נתח שלם של זנב שור, חתוך לחוליות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גרם שומן כבש
  • מלח
  • חצי כפית זרעי כמון
  • לימון פרסי יבש
  • 2 שיני שום פרוסות

לבצק:

  • 80 גרם קמח סמולינה
  • 80 גרם קמח דורום
  • 125 גרם חלמוני ביצים
  • 1 כף שמן
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את הבשר: בסיר לחץ מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל. להוסיף את זנב השור ושומן הכבש ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את המלח, השום, הכמון והלימון הפרסי ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך.

2במעבד מזון שמים את הקמח, הביצים והחלמונים ומעבדים בפולסים קצרים. תוך כדי מוסיפים לאט-לאט את השמן והמים. ממשיכים לעבד עד לקבלת גוש אחיד של בצק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים קמח.

3מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מקמחים את הידיים ולשים מעט. הבצק אמור להיות יבש ולא גמיש. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וחותכים לרצועות.

4מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים מלח לפי הטעם.

5מוציאים את הבשר והשומן מסיר הלחץ ומפרקים את הבשר בעזרת הידיים. מוסיפים למחבת הרוטב מעט מציר הבישול של הבשר ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט.

6מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים בהם את הפסטה 2-3 דקות. מעבירים לרוטב. מוסיפים גם את הבשר המפורק ומערבבים. מגישים מיד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il