
המצרכים :לבצק:
לתפוחים:
לגלידה:
אופן ההכנה:הגלידה: 1מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים עם הסוכר. 2מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב ומקל הווניל (קודם פותחים אותו וגורפים את הגרגירים לתוך הסיר, ואז מכניסים גם את המקל עצמו). מחממים ל-70 מעלות. 3מעבירים בהדרגה ובאיטיות, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלב והשמנת החמה למסת הביצים והסוכר (כדי שהביצים לא יתבשלו). 4מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, מבלי להגיע לרתיחה. 5מסננים, מצננים בקערה כפולה עם קרח ומעבירים למכונת גלידה. הטארט: 1הבצק: מפוררים בקערה את החמאה עם הקמח, המלח, הסוכר, המים הקרים והביצה עד שמתקבל בצק. 2מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ בהתאם למחבת שבה נכין את הטארט. מעבירים למקרר לחצי שעה. 3מקלפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. 4מכינים במחבת עבה קרמל מהסוכר והמים. כשהוא מגיע לצבע זהוב עמוק מוסיפים את החמאה ומיד מורידים מהאש. 5מחממים תנור ל-175 מעלות. מסדרים את התפוחים על הקרמל עם הצד העגול כלפי מטה. מצופפים אותם עד כמה שאפשר. מכסים את התפוחים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, מסדרים על התפוחים את דובדבני האמרנה ומכסים בבצק הקר. 6מחוררים את הבצק בכמה מקומות בסכין ואופים עוד 25 דקות. 7הופכים את הטארט המוכן על צלחת ומגישים עם הגלידה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |