
המצרכים :בצק:
מלית:
רוטב:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד ליצירת בצק אחיד ולשים 10-15 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של 15-20 דקות. 2המלית: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים בסיר עם מים רותחים עד למידת עשייה אל דנטה. מועכים למעין פירה ומעבירים למקרר. 3חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. 4ממיסים את שומן הכבש במחבת ומטגנים בו את הפטריות. קוצצים את הבצל ובאמצע טיגון הפטריות מוסיפים למחבת. מטגנים הכל עד הזהבה. 5מערבבים את תערובת הבצל והפטריות עם שתי כפות מהפירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומחזירים למקרר. 6מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ וקורצים עיגולים בגודל בינוני. 7מניחים במרכז כל עיגול כפית וחצי מהמלית. מחברים את כל קצוות הבצק למעלה, מהדקים ודוחפים בעזרת האצבע את הצ'ופצ'יק פנימה. הצורה שאמורה להיווצר היא של מעין גלגל ממולא. 8מרתיחים סיר עם מים, ובמקביל מכינים את הרוטב. 9מחממים במחבת חומץ וחצי כוס חלב. מוסיפים בהדרגה את החמאה ומערבבים כל הזמן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 10מניחים את הרוטב מעל סיר המים הרותחים בשיטת בן מארי. 11מקציפים את היוגורט, חצי כוס החלב שנותרה והשום בבלנדר מוט. מוסיפים סויה לציטין ומקציפים עוד כ-5 דקות. 12מרתיחים סיר עם מים ומלח, מבשלים את הכיסונים 7 דקות ומסננים. 13מסדרים את הכיסונים על צלחת. בתוך הגומחה של הכיסון שמים מעט מרוטב החמאה, מעליו מפזרים את הקצף שנוצר ברוטב היוגורט ומעל הכל מפזרים פלפל שחור. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |