
פורל מעושן עם תפוחי אדמהמנה קלאסית של דג ותפוחי אדמה מקבלת טוויסט של טעמים וניחוחות בזכות מילוי של עשבי תיבול, תוספות דומיננטיות של לימון כבוש ואריסה, וטכניקת הכנה מפתיעה שכוללת שיפוד, סיר והמון מלח גס. הגזמנו? אפשר גם בתנוראדיר נחמיאס|מאסטר שף| פורסם06/11/1612:32 ![]() צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת |
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1צולים את תפוחי האדמה בתנור בחום גבוה עד שהם מתרככים (בודקים במזלג). שוברים אותם בידיים, מזלפים את הדבש ומחזירים לתנור לכמה דקות נוספות. 2בינתיים ממליחים את הדג ומורחים בשמן זית. ממלאים את בטנו בענפי הפטרוזיליה והבזיליקום. 3מרפדים סיר גדול בנייר כסף ומכניסים את המלח הגס עם ענפי המרווה והרוזמרין. משטחים את שכבת המלח. 4נועצים שיפוד ברזל מתחת לראש הדג, ומעבירים לסיר. 5מכסים את הסיר ואוטמים היטב בנייר כסף. מניחים על להבה גדולה ומבשלים/מעשנים עד שהדג מוכן והעיניים שלו לבנות. 6מפרקים את בשר הדג ומתבלים במיץ לימון ומלח. מגישים עם תפוחי האדמה, אריסה, פסטו, לימון כבוש ושמנת חמוצה. • אפשר ורצוי לטפטף לפני ההגשה מעט שמן זית ולפזר עלי פטרוזיליה שלמים ופרוסות דקות של פלפל חריף אדום ופלפל צ'ילי. • במקום העישון, אפשר לאפות את הדג בתנור עם מעט שמן זית. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |