אוכל
אוכל

דג על מדורת עגבניות

המנה של סופי פורת ממאסטר שף בהשראת מוסר הים המיתולוגי של אייל שני: דג מוסר שלם שנצלה מעדנות עם עלי מרווה וירקות קלויים, ומעל הכל - יריעה בול-במקום של בצק שמרים

|מאסטר שף| פורסם17:04
דג על מדורת עגבניות (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • דג מוסר ים שלם
  • מעט חמאה
  • מרווה
  • 4 עגבניות
  • שן שום
  • פלפל חריף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • טיפה כמון
  • עגבניות שרי
  • שמן זית
  • זעתר

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית שמרים
  • מעט מלח
  • כוס מים
  • מעט שמן

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה – לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

2צולים את הדג מכל צדדיו במחבת עם מעט חמאה.

3ממלאים את בטן הדג בכמה עלי מרווה ומעבירים אותו לתבנית.

4בינתיים צולים את העגבניות עם השום והפלפל החריף מכל הצדדים.

5מקלפים את הירקות הצלויים וקוצצים גס. מסדרים את הירקות מסביב לדג בתבנית.

6מתבלים במלח, פלפל, כורכום וטיפה כמון.

7לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו ליריעה דקה. חותכים את הבצק לפי הגודל של התבנית ומכסים את התבנית כולה.

8מכניסים את התבנית לתנור לכ-10 דקות, מפזרים על הבצק עלי מרווה ומחזירים ל-10 דקות נוספות.

9מקפיצים במחבת עגבניות שרי עם שמן זית, מלח וזעתר. מניחים בכלי קטן ומגישים לצד הדג.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il