
המצרכים (4 מנות):
לקצפת
אופן ההכנה:1במחבת גדולה קולים את השקדים הפרוסים בחום בינוני-גבוה, בלי להגיע להזהבה או להשחמה. איך יודעים שהשקדים מוכנים? לוקחים שקד ושוברים אותו. אם הוא נשבר בקלות ושומעים את שבירתו - זה מוכן. מעבירים את השקדים לקערה. 2מכינים את הקרמל: באותה מחבת ממיסים 125 גרם חמאה בחום בינוני. כשכולה נמסה מוסיפים מיד חצי כוס סוכר, סוכר דמררה וגרגרים מרבע מקל וניל. מערבבים היטב במשך שתי דקות עד למרקם אחיד. 3דרך מסננת מעבירים כפית וחצי של אבקת סוכר למחבת באופן אחיד ומערבבים היטב. התערובת לא תהיה במצב שדומה לקרמל ותהיה בצבע צהוב עדין בעל מרקם גרגרי - כך זה צריך להיות. 4ממשיכים לערבב כל הזמן, ובכל 5-7 דקות מוסיפים 25 גרם חמאה וממשיכים לערבב. באחת מן הפעמים מוסיפים דרך מסננת עוד כפית וחצי של אבקת סוכר ומערבבים היטב. 5ברגע שהתערובת מתחילה להצהיב מערבבים בצורה הבאה: מערבבים חמש שניות, מפסיקים ומשטחים את התערובת, מניחים 10 שניות ומערבבים שוב וחוזר חלילה. 6כעת, כאשר רואים שבתחתית הסיר נוצר מרקם חום ונוזלי, מורידים את רמת החום לחום נמוך ומערבבים לאט וללא הפסקה. זה השלב שהחמאה תצא מהתערובת והקרמל יהיה מוכן. 7כשנוזל החמאה יוצא מהתערובת שופכים את הנוזל (ללא הקרמל), או מספיגים אותו. 8עכשיו מכניסים את השקדים הפרוסים ומערבבים בעדינות ובמהירות עד שהשקדים עטופים בקרמל והוא מתחיל להתקשות. מיד מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים. 9לאחר הקירור שוברים או חותכים בסכין לחמים את משטח השקדים. 10להכנת הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם כף סוכר. תוך כדי ההקצפה מערבבים בקערית את ריבת החלב והחלב לבלילה אחידה. 11מוסיפים לקצפת את הבלילה של ריבת החלב ומערבבים עשר שניות במהירות גבוהה. 12מוציאים מההקצפה ומקפלים בעזרת מרית עד שהבלילה חלקה. מעבירים לכלי הגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |