אוכל
אוכל

חריימה תאילנדי

כשדג ברוטב בסגנון צפון אפריקה פוגש טעמים של אסיה, מתקבלת מנת קארי בניחוח מקומי

|מאסטר שף| פורסם22:50
חריימה תאילנדי תאיר (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.350reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • דג לברק שלם פרוס לרוחב (כמו לחריימה)

לרוטב:

  • כפות שמן זית
  • 3 עגבניות
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים
  • כף ג'ינג'ר טרי
  • 2-3 עלי כפיר ליים
  • מיץ מליים אחד או חצי לימון
  • כף רוטב דגים
  • כפית צ'ילי
  • סוכר
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • 5 כפות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1מורחים את העגבניות והפלפלים ב-4-3 כפות שמן זית, וצולים תנור ב-200 מעלות כ-25 דקות. מוציאים, מקלפים, וחותכים לקוביות.

2במכתש ועלי מרסקים ג'ינג'ר, עלי כפיר ליים, מיץ ליים, רוטב דגים, צ'ילי וכפית סוכר.

3מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, מטגנים את השום ומוסיפים את הפלפלים והעגבניות. מוסיפים פפריקה ואת התערובת הכתושה במכתש ועלי. מוסיפים כף סוכר, מלח ומיץ ליים ולערבב.

4מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים היטב ומבשלים.

5במחבת נפרדת מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוסיפים לרוטב. מבשלים את הדגים ברוטב 30-20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il