אוכל
אוכל

רביולי חמוסטה

השילוב המושלם בין איטליה לעיראק: כיסוני רביולי במילוי בשר, ברוטב חמוסטה חמצמץ של קובה

|מאסטר שף| פורסם12:36
רביולי חמוסטה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.829reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (3 מנות):

לבצק:

  • 300 גרם קמח לפסטה
  • 4 חלמוני ביצה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • כפית שמן זית

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 סלרי קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • קורט בהרט
  • 200 גרם בשר טחון או בשר מספר חמש קצוץ דק
  • חצי תפוח אדמה מבושל ומעוך

לרוטב החמוסטה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1 שורש סלרי קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 כוסות מים או ציר עוף
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית עלי חילבה
  • מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, החלמונים, הביצה, המלח ושמן הזית לבצק יציב. לשים כמה דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 20 דקות.

2מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה דק וקורצים עיגולים.

3מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הסלרי עד לריכוך קל. מוסיפים את השום לדקה ואז את הבהרט והמלח. מוסיפים את הבשר לטיגון קל מאוד ומכבים את האש, מוסיפים את תפוח האדמה המעוך ומערבבים. מקררים.

4שמים במרכז חצי מעיגולי הבצק כפית מהתערובת וסוגרים אותם עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות במזלג.

5מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף שורש הסלרי וגבעול הסלרי כמה דקות עד שהירקות מתרככים.

6מוסיפים מים או ציר עוף, כורכום, מלח, פלפל, עלי חילבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 30-45 דקות.

7טוחנים בבלנדר מוט את המוצקים של הרוטב. מוסיפים חלק מהנוזלים לקבלת קרם. מעבירים במסננת לקבלת קרם עדין. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

8מביאים לרתיחה מים בסיר ומוסיפים מלח. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים.

9מסדרים את הקרם בצלחת, מניחים מעליו את הרביולי ומקשטים בגרידת לימון.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il