מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

גרניטת בזיליקום

שייק ברד של אגסים ומלון שמקבלים את הטוויסט שלהם מבזיליקום (כן, כן) ופלפל חריף (כן!). איך כל אלה מתסדרים ביחד? מעולה, תודה ששאלתם. וגר זאב עם כבש, גרסת הגרניטה

|מאסטר שף| פורסם14:22
גרניטה בזיליקום (צילום: רענן כהן, מאסטר שף)
צילום: רענן כהן, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • עלים מצרור בזיליקום
  • 2 אגסים
  • מלון ירוק
  • פלפל ירוק חריף
  • לימון

אופן ההכנה:

1מכינים סירופ סוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מערבבים פנימה צרור בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות, מקררים על מי קרח.

2טוחנים אגסים, מלון ומיץ לימון בבלנדר. מוסיפים את מי הסוכר עם הבזיליקום וטוחנים עד מרקם חלק.

3שופכים הכל לתבנית פיירקס ומעבירים למקפיא. כל 10 דקות מערבבים עם מזלג כדי ליצור ברד (לוקח בערך שעה) ומגישים כשמוכן.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il