אוכל
אוכל

מוסקה עם רוטב בשמל

מאפה חצילים ובשר יווני, שיענג לכם את החך וישמח את הלב. חיים כהן ואייל שני אישרו

|מאסטר שף| פורסם20:02
משאית האודישנים מגיעה אל תמר ודבורה: מוסקה בבשמל (תמונת AVI: mako)
Rating:2.8167reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (6 מנות):

למוסקה

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 1בצל, קצוץ
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל
  • מעט קינמון
  • מעט פפריקה מתוקה
  • רסק עגבניות
  • 2 חצילים
  • כוס חלב
  • כף קמח
  • מלח
  • ביצה טרופה

לבשמל

  • כוס וחצי חלב
  • 30 גרם חמאה
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 2.5 וחצי כפות קמח
  • ביצה

אופן ההכנה:

המוסקה

1מטגנים את הבצל והבשר הטחון בסיר.

2בסיר נפרד מטגנים את הגזר ותפוח האדמה עד לריכוך.

3מוסיפים רובת לסיר עם הבשר ומערבבים.

4מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וחצי כוס מים קטנה, ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

5מערבבים את החלב, הקמח, המלח והביצה הטרופה ופורסים את החצילים לפרוסות דקות.

6טובלים את החצילים בתערובת ומטגנים עד שהם מעט שרופים.

7מסדרים את החצילים ותערובת הבשר בתבנית שכבות שכבות.

8מכינים בשמל: מרתיחים כוס חלב עם החמאה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. כשמגיע לרתיחה מוסיפים עוד חצי כוס חלב וקמח. מערבבים עד שמגיע לסמיכות.

9מורידים מהאש, מוסיפים בזריזות ביצה ומערבבים היטב.

10שופכים את הבשמל על המוסקה, ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות, עד שהבשמל מזהיב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il