1משרים את הלחם במים כשתי דקות ושמים את השקדים והשום במעבד המזון. טוחנים, סוחטים את הלחם ומוסיפים פנימה.
2מוסיפים שמן זית ומיץ לימון בהדרגה, ממליחים מפלפלים ומתבלים בגרדת לימון.
3חותכים את השומר ואת השקדים הירוקים במנדולינה (או דק דק בסכין). מוסיפים את העלים של שומר הבר, פלפל ירוק חריף פרוס דק ועלי גפן חמוצים קצוצים. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח.
4בשלב הבא מוציאים את האידרה של הברבוניות ובודקים שאין בתוכם עצמות. ממליחים.
5שמים מעט גרדת לימון בפנים ומלח, מקמחים את הדגים ומטגנים בשמן העמוק.
6להגשת המנה, מורחים את השקדים (כמו חומוס) על צלחת ושמים במרכז גבעה של סלט השומר והשקדים. מניחים את הברבוניות מעל וסוחטים מעל מעט עגבניות. מזלפים מעל כל המנה שמן זית מפזרים גרדת לימון ומגישים.