אוכל
אוכל

ברבוניות מטוגנות וסלט אביבי על מצע קרם שקדים ולחם

המתכון המנצח בגמר הגדול של מאסטר שף, שהביא לנוף את הניצחון. ברבוניות קרם שקדים בסגנון חומוס וסלט עונתי נפלא של ירוקים

|מאסטר שף| פורסם23:55
מנת הגמר הזוכה של נוף (תמונת AVI: mako)
Rating:3.832reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

לקרם השקדים:

  • 3/4 כוס שקדים חצויים מולבנים

  • 5 פרוסות לחם לבן יבש
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידה מלימון אחד

לסלט:

  • 6 שקדים ירוקים

  • שומר
  • עלים של שומר בר
  • פלפל חריף
  • עלי גפן
  • מיץ מחצי לימון
  • עגבניות
  • שמן זית
  • מלח

לברבוניות:

  • 5 ברבוניות

  • מלח
  • גרידה לימון
  • מיץ לימון
  • קמח
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1משרים את הלחם במים כשתי דקות ושמים את השקדים והשום במעבד המזון. טוחנים, סוחטים את הלחם ומוסיפים פנימה.

2מוסיפים שמן זית ומיץ לימון בהדרגה, ממליחים מפלפלים ומתבלים בגרדת לימון.

3חותכים את השומר ואת השקדים הירוקים במנדולינה (או דק דק בסכין). מוסיפים את העלים של שומר הבר, פלפל ירוק חריף פרוס דק ועלי גפן חמוצים קצוצים. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח.

4בשלב הבא מוציאים את האידרה של הברבוניות ובודקים שאין בתוכם עצמות. ממליחים.

5שמים מעט גרדת לימון בפנים ומלח, מקמחים את הדגים ומטגנים בשמן העמוק.

6להגשת המנה, מורחים את השקדים (כמו חומוס) על צלחת ושמים במרכז גבעה של סלט השומר והשקדים. מניחים את הברבוניות מעל וסוחטים מעל מעט עגבניות. מזלפים מעל כל המנה שמן זית מפזרים גרדת לימון ומגישים.

>> לכל המתכונים מהעונה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il