
המצרכים :
לקרם פטיסייר:
לריבה:
לטוויל פקאן:
להרכבה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מקציפים את החלבונים. 3בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. 4מקפלים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים המוקצפים. 5משטחים את התערובת לשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים 12-15 דקות. 6קרם פטיסייר: מחממים בסיר את החלב, הסוכר והגרגירים ממקל הווניל, מגיעים לסף רתיחה ומסירים מהאש. 7מערבבים בקערה חלמונים וקמח וטורפים קצת לקבלת קצף בהיר. מעבירים חצי כוס מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים (לצורך השוואת טמפרטורות). 8שופכים בבת אחת את תערובת החלמונים בחזרה לסיר עם החלב ומערבבים על אש בינונית עד להסמכה של הקרם (כשתי דקות). מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות. 9ריבה: חותכים תותים לרבעים ומערבבים בסיר עם מיץ מלימון אחד, מים, סוכר ורום. מבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, עד להיווצרות ריבה. 10טוויל פקאן: טוחנים את הפקאן לאבקה ומערבבים עם יתר המרכיבים לקבלת עיסה דביקה. משטחים את העיסה לעובי הרצוי בין שני ניירות אפייה, מסירים את נייר האפייה העליון ואופים כ-10 דקות. מצננים מעט וקורצים עיגול בקוטר 8 ס"מ. 11מרדדים מרציפן בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים לקוטר של 8 ס"מ. פורסים את התותים הטריים דק מאוד. 12מרכיבים את העוגה: קורצים מהטורט עיגול של 10 ס"מ ומניחים בתחתית של רינג יחסית גבוה. מרטיבים בליקר קסיס. מורחים מעט ריבת תות ומסדרים תותים טריים, שכבה של מרציפן, קרם פטיסייר ועוד שכבה של טורט. מרטיבים שוב עם ליקר קסיס, מורחים ריבה, מניחים טוויל פקאן ומסדרים תותים טריים וקרם פטיסייר. מסיימים בשכבה שלישית של טורט ואבקת סוכר. 13מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות, ורק לפני ההגשה מוציאים את הרינג. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |