
המצרכים :למרק:
לגריסיני:
אופן ההכנה:1מקלפים את הארטישוק הירושלמי ושורש הסלרי וחותכים גס. חותכים גס גם את הבצל הירוק והשום. מקפיצים הכל במחבת עם מעט שמן זית עד לקבלת צריבה עדינה, ומעבירים לסיר עם מים רותחים. 2מבשלים 20 דקות, ומוסיפים את שני סוגי האפונה ואת גבעולי הסלרי. ממשיכים לבשל ומצמצמים את הנוזלים עד שהמים מכסים את הירקות רק במעט. 3טוחנים את הכל לכדי מחית אחידה, מוסיפים שמנת מתוקה ומעט אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים הכל במסננת לקבלת מרק אחיד וקרמי, ואת מה שנשאר במסננת שומרים בקערה בצד. מוסיפים לשארית הירקות שבקערה מעט מים וחמאה ומתקנים טעמים. 4לוקחים מצקת מקרם האפונה החלק ומורחים שכבה דקה ממנו על נייר פרגמנט משומן. אופים ב-180 מעלות 5-10 דקות, עד שהקרם מתייבש ונוצר טוויל אפונה. 5גריסיני אפונה: טוחנים את האפונה היבשה לאבקה. 6מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר ומוסיפים את שמן הזית ומים בהדרגה. לשים את כל המרכיבים לכדי בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-15-20 דקות. 7בוצעים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם לרצועות ארוכות. מורחים על צד אחד שמן זית ומפזרים עליו מאבקת האפונה. כל זוג רצועות מחברים ומסלסלים. 8מסדרים את מקלות הבצק על תבנית אפייה ואופים בחום מקסימלי עד שהם נעשים זהובים וקריספיים. 9מגישים את המרק בקערה, ולצידו קערית עם המחית הגסה, טוויל האפונה והגריסיני. ניתן לפזר מעט מאבקת האפונה על הכל. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |