אוכל
אוכל

מוח עגל עם מנגולד, לימון כבוש וזעפרן

כשיודעים לטפל במוח יודעים לטפל במוח, ודנה אלחרר הוכיחה באודישן ל"מאסטר שף" מעבר לכל ספק שהיא יודעת. רק מה, זהירות עם הזעפרן

|מאסטר שף| פורסם23:00
מוח עגל עם מנגולד (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:3.621reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • מוח עגל, נקי
  • תימין
  • שמן קנולה לטיגון
  • 6 שיני שום
  • פלפל ירוק חריף
  • פלפל שאטה יבש
  • עגבנייה, קצוצה
  • מלח
  • פפריקה
  • כורכום
  • כמון
  • עלי מנגולד, קצוצים גס
  • פרוסת לימון כבוש, קצוצה
  • כמה שערות זעפרן
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1משרים את המוח במלח כ-20 דקות ושוטפים במים קרים 7 פעמים.

2מביאים לרתיחה בסיר מים עם מלח ותימין, מכניסים את המוח ומבשלים אותו כ-5 דקות. מוציאים לקערת מים עם קרח, לעצירת הבישול.

3מטגנים בשמן קנולה בסיר רחב (שיכול להיכנס לתנור) את השום, הפלפל החריף, השאטה היבש והעגבנייה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן לפתיחת הטעמים.

4מוסיפים כוס מים ואת עלי המנגולד ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות.

5חותכים את המוח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הלימון הכבוש, הזעפרן והכוסברה ומבשלים עוד 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מכניסים את הסיר לתנור ללא כיסוי ל-10 דקות אחרונות, להשחמה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il