
דג כבוש ברוטב שמנת מוגש עם פירה עשירדג הרינג איכותי ברוטב שמנת, תפוחי עץ ויוגורט, מוגש עם פירה תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי![]() |
המצרכים :לדג הכבוש:
לפירה:
אופן ההכנה:1להכנת הדג: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים פרט לדג. את הדגים מנקים מהעור, וחותכים לנתחים בגודל הרצוי (אפשר להשאיר גם שלם). מוסיפים לרוטב השמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בקירור עד ההגשה. טיפ- מומלץ להכין את המנה יום לפני ההגשה כיוון שהטעמים מתפתחים והמנה טעימה יותר למחרת הכנתה. 2להכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד להתרככותם. 3בסיר מטגנים את הבצל בשמן זית, 50 גרם חמאה ומלח. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והארטישוק הירושלמי. ממשיכים לטגן על אש קטנה הרבה זמן עד להתרככות ושקיפות הבצל ללא הזהבה של המרכיבים. 4את תפוחי האדמה שהתרככו מסננים מהמים ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את החמאה הנותרת ומתבלים באגוז מוסקט. 5את תערובת הבצל מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את המחית לתפוחי האדמה, מוסיפים חלב לפי רמת הסמיכות הרצויה מערבבים בעזרת כף עץ, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם עד ההגשה. 6הגשת המנה: בצלחת הגשה מניחים מהפירה החם יוצרים גומה במרכז ומניחים את הדגים ברוטב. מעטרים בפרוסות אלכסוניות קצוצות של בצל ירוק. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |