אוכל
אוכל

בליני אפונה

בליני אפונה אוורירי, דק ועדין עם שקדי עגל ומח עצם שנאפים ברוטב עשיר של יין וג'ינג'ר. מנה חגיגית ומרשימה, מפוצצת טעמים, והכי חשוב - אחת כזאת שגם אתם יכולים להכין

|מאסטר שף| פורסם12:27
בליני אפונה (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
Rating:4.253reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שקדי עגל
  • 3-4 שיני שום
  • כוסברה לפי טעם
  • חצי כוס סוכר (ועוד קצת לתערובת הבליני)
  • כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
  • מח עצם
  • חצי קילו אפונה מוקפאת
  • כוס וחצי קמח
  • 3 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר מים עם שום וכוסברה. כשרותח מוסיפים את שקדי העגל ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות.

2ממיסים במחבת את הסוכר עם יין לבן, מלח, פלפל וג'ינג'ר. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים עד לצמצום קל.

3מסדרים בתבנית את מח העצם ושקדי העגל המבושלים, ושופכים עליהם את תערובת הסוכר והיין.

4מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 וצולים רבע שעה נוספת.

5טוחנים את האפונה טחינה דקה במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה מאוד. מעבירים לבלנדר ומערבבים עם קמח, מעט מלח ופלפל, סוכר וחלמונים.

6את החלבונים שנשארו מקציפים ידנית לקצף לבן וסמיך, ומוסיפים לבלנדר.

7מחממים מחבת עם שמן ומניחים בתוכה רינג בקוטר 7-8 ס"מ. יוצקים פנימה מהתערובת ומטגנים כמו פנקייק. הופכים ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני.

8מסדרים בצלחת את הבליני ועליו מעט משקדי העגל. מניחים בצד מח עצם ומזלפים מרוטב היין.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

>> בן הזוג של יהונתן למשימה היה שף דודו ביטון. הנה המתכון שלו

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il