אוכל
אוכל

מוח ואשכים ברוטב לבנוני

גרסה מזרח תיכונית שתהיה אהובה על חובבי חלקי הפנים והנתחים הנדירים, או בקיצור: מי פוחד ממוח?

|מאסטר שף| פורסם22:40
מוח ואשכים (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:1.712reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

פיתות:

  • חצי ק"ג קמח
  • כפית חילבה
  • כפית מלח
  • 2 וחצי כוסות מים
  • רבע כוס שמן קנולה

המוח והאשכים:

  • 2 אשכים
  • 2 מוחות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • חופן פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים לפיתה, לשים ומניחים לתפיחה במשך שלושת רבעי שעה.

2לאחר ההתפחה, בוצעים חתיכת בצק בגודל אגרוף, משטחים על נייר אפייה משומן ומטגנים במחבת.

3חותכים את האשכים לקוביות ומקפיצים במחבת עם שמן עד שהם נעשים לבנים. מניחים בצד.

4מרתיחים את המוח 3 פעמים, שופכים את המים ושוטפים.

5מעבירים את המוחות למחבת, מוסיפים מעט מים, מאדים, ומוסיפים פנימה את קוביות האשכים המוקפצות. להוסיף מיץ מחצי לימון ו-2 כפות שמן זית.

6טוחנים בבלנדר את יתרת מיץ הלימון, הפטרוזיליה, השום ויתרת השמן, ויוצקים מעל הבשר.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il