
המצרכים :
לקרם שקדים:
לגלידה:
אופן ההכנה:1מרתיחים את החלב עם התבלינים והתיונים על אש קטנה למשך כחמש דקות. מניחים לצינון מלא. 2טורפים בקערה ביצים וחלמון, שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל. מסננים לבלילה את החלב המתובל וממשיכים לטרוף. 3מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה משומן בחמאה ומסדרים בה את קוביות החלה. יוצקים את הבלילה על החלה ומוודאים שכל הקוביות מכוסות היטב. מניחים בצד ל-40-30 דקות. 4מערבבים את כל חומרי קרם השקדים, ולאחר שהחלה נחה בבלילה, מוסיפים בין החתיכות קרם שקדים. 5מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים את התאנים מעל החלה, ומפזרים מעט סוכר מעל כל תאנה, לקרמול. 6אופים 30 דקות. מגבירים את עוצמת התנור ל-220 מעלות על מצב גריל עליון, ואופים 5 דקות נוספות (או עד השחמה). 7לגלידה: מקציפים לקצפת יציבה (אך לא קשה מדי) את השמנת המתוקה. מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואבקת החלב עד שנטמעים בבלילה. מעבירים למכונת גלידה לשעה ולאחר מכן למנוחה של שעה נוספת במקפיא, או יוצקים לכלי רחב ושטוח ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות. 8להגשה: מניחים כדור גלידה על מנת ברדפודינג חמה ומגישים מיד. המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |