אוכל
אוכל

פיש צ'אודר: מרק דגים מוקרם

נזיד עם דג לוקוס וחזה אווז, מוקרם בשמנת ומריח נהדר

|מאסטר שף| פורסם14:51
מרק דגים מוקרם (תמונת AVI: mako)
Rating:4.273reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

  • 150 גרם פילה לוקוס חתוך לקוביות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 מקל סלרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בשורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • חצי מיכל שמנת לבישול
  • 1 כף קמח
  • חתיכה קטנה של חזה אווז מעושן בלי השומן, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ¼ ספל שמן קנולה או תירס

לציר:

  • 1 דג קטן או העצמות של הלוקוס (כולל את הראש)
  • 1 גזר מקולף ושלם
  • 1 בצל מקולף ושלם
  • 1 כרשה קטנה נקייה ושלמה
  • 2 עלה דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • קצת פטרוזיליה ושני מקלות סלרי נקיים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מכינים את ציר הדגים: מבשלים יחד את כל המרכיבים לפחות חצי שעה, מסננים ושומרים לאחר כך.

2מטגנים בסיר עם השמן את הבצל, כרשה, שום, וסלרי עד ששקוף. מוסיפים את חזה האווז החתוך.

3מוסיפים את תפוח האדמה והגזר, מערבבים ומבשלים הכול יחד כ-5 דקות. מוסיפים את הקמח ומבשלים עוד 5 דקות (אמור להיות סמיך).

4מוסיפים ציר דגים עד לגובה 5 ס"מ מהדג\ ירקות (עדיף שהציר יהיה רותח) ומתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה (אם למרק אין הרבה נוזלים, להוסיף עוד קצת מהציר).

5מוסיפים את הדג ומבשלים עוד 10 דקות. בלי לערבב חזק מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il