
המצרכים (4 מנות):לסלמון הכבוש:
לבניית העוגה:
לרוטב הירוק:
לרוטב האדום:
להגשה:
אופן ההכנה:1יום לפני ההגשה מתחילים לעבוד על הסלמון: מערבבים בקערה את המלח והסוכר. מוסיפים את השומר והסלרי הקצוץ ומערבבים.מניחים את הדג בתבנית, צד העור כלפי מטה. את כל התערובת מפזרים על הדג בחלקו הבשרי. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומניחים על הניילון משהו בעל משקל כבד כדי ללחוץ על הדג (למשל בקבוקי מים). מכניסים את תבנית הדג למקרר לכ- 24 שעות. 2לאחר כ-24 שעות מוציאים את הסלמון מהמקרר ושוטפים אותו היטב. מנגבים בנייר סופג ומניחים במקרר. 3מוציאים את החמאה מהמקרר כדי שתהיה רכה מאוד. קוצצים את האנשובי דק מאוד ומערבבים עם החמאה הרכה עד ליצירת משחה כמעט נוזלית. 4בונים את העוגה: מוציאים את הסלמון מהמקרר ופורסים פרוסות דקות. מניחים ניילון נצמד על תבנית ומעליו מניחים רינג בקוטר 15 ס"מ. בתוך הרינג מניחים שכבה של פרוסות סלמון ועליה שכבה מהתערובת של החמאה ו-2-3 צלפים, שכבה כן שכבה לא. ככה ממשיכים בשכבות עד שמגיעים לגובה הרינג. 5מכניסים את הרינג לפריזר כאשר הוא מכוסה בניילון נצמד ל- 10 דקות. לקראת ההגשה מוציאים את הרינג מהמקפיא ומחלצים את העוגה מהרינג בעזרת סכין. חותכים פרוסות מהעוגה לפי כמות הסועדים (ונותנים לסלמון להפשיר אם קפא). 6מכינים רוטב ירוק: מכניסים את העגבניות, הפלפל ושיני השום לסיר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי 30 דקות או עד שהירקות רכים מאוד. מסננים את הירקות מהמים, ובעזרת בלנדר טוחנים את הירקות עד לעיסה חלקה ואחידה. ניתן לסנן לאחר הטחינה כדי להגיע למרקם חלק. למחית הירוקה מוסיפים מוסיפים את החומץ, המיונז, שן השום הכתושה ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב. 7מכינים רוטב האדום: קולפים את הפלפלים האדומים הצלויים (ככה קולים פלפלים), מוציאים את כל גרגירי הפלפל. מסננים את המים מהפלפלים הקלויים ושומרים בצד. טוחנים את הפלפלים בבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון. טועמים ומתקנים תיבול. להגשה:מגישים את עוגת הסלמון עם שני הרטבים ועם לחם קלוי. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |