
המצרכים :לכבש:
לקוסקוס:
לבצלים הממולאים:
אופן ההכנה:1הצלעות: משרים את הפירות היבשים במים חמים. 2צורבים את הצלעות בסיר שטוח עד הזהבה משני הצדדים (ללא שמן). מוציאים ושומרים בצד. בשומן שנוצר בסיר מטגנים את השאלוט (אם צריך, מוסיפים שמן זית). מוסיפים מעט מים ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, מקל קינמון וסילאן. 3מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים אותם ואת הצלעות לסיר. מוסיפים עוד מעט סילאן ומים במידת הצורך עד לכיסוי. 4הקוסקוס: שמים את הסולת בקערה גדולה ולידה מניחים קערה עם מים פושרים. בקערה שלישית מערבבים בהדרגה סולת עם מים ליצירת גרגירי קוסקוס. את הגרגירים מעבירים למסננת שתתיישב על הסיר עם התבשיל. 5מניחים את המסננת על הסיר, יוצרים חור במרכז, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות. 6מכבים את האש ומעבירים את הקוסקוס בנפה מיוחד לקערה. 7מוסיפים לקוסקוס שמן רגיל, מלח, פלפל וכמה כפות מנוזלי הבישול של הכבש. 8מחזירים את הסולת למסננת לבישול נוסף תחת מים, של עוד כ-45 דקות. 9הבצלים הממולאים: חורצים חריץ אחד בצד של הבצלים, מכניסים לקערה עם מים ומבשלים במיקרו 20 דקות, לריכוך. 10מערבבים בקערה את האורז עם הבצל הירוק, הסלרי, השום, 2 מעגבניות השרי הקצוצות, מלח, פלפל, קצת שמן ומלח לימון. 11מפרידים את הבצלים לעלים וממלאים כל עלה בכף מהמילוי. מגלגלים ומסדרים צפוף בשכבה אחת בסיר טפלון שטוח. 12מזלפים שמן, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שאר העגבניות הקצוצות ואת מיץ הלימון. מוסיפים מים עד שתי אצבעות מעל לגובה הבצלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהנוזל מצטמצם. לא מפחדים שהתחתית תיחכך, זה אפילו מומלץ. 13לפני ההגשה מניחים את סיר הכבש פתוח בתנור, להשחמה. 14מגישים את הקוסקוס ומעליו את תבשיל הכבש והבצלים הממולאים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |