אוכל
אוכל

עוגיות שומשום במילוי פיסטוקים ושקדים

קונוסים של בצק בטיגון עמוק מצופים שומשום, טבולים בסירופ סוכר וממולאים בארבעה סוגי אגוזים והכל מוכן בתוך פחות משעה עבודה

|מאסטר שף| פורסם11:25
עוגיות שומשום במילוי פיסטוקים ושקדים של ריקי סויסה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.470reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 300 גרם קמח

  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כוס מים
  • גרידת לימון
  • 1 סוכר וניל
  • 1 חלבון
  • שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

  • כוס סוכר

  • כוס מים
  • מעט לימון

למילוי:

  • כוס אגוזים קצוצים

  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס פיסטוקים
  • 1/2 כוס בוטנים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות שמנת
  • 1.5 כפיות גלוקוזה

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח ומעבירים לקערה, מוסיפים חצי כוס שמן, חצי כוס שומשום, את המים, גרידת הלימון וסוכר הווניל, ולבסוף טורפים את החלבון ומוסיפים לעיסה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק לא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. לאחר הקירור מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כאשר כל חלק מרדדים לריבוע. את הריבוע מחלקים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ ועובי של 3 ס"מ. את הרצועות מלפפים מסביב לקונוס נירוסטה. משתדלים לחבר את הקצוות ולהצמיד היטב לקונוס על מנת שלא יתפרק. בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר ומכניסים את הקונוסים (ביחד עם הנירוסטה) לתוך השמן. מטגנים עד להזהבה. לאחר כ-3 דקות, כשהבצק מתקרר ניתן להפריד את הקונוס נירוסטה מהבצק בזהירות.

3בסיר נפרד מחממים יחד כוס סוכר, כוס מים, ומעט לימון וממיסים על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סוכר. טובלים את הקונוסים שהתקררו בסירופ הסוכר ומוציאים מיד.

4המילוי: במחבת חמה קולים את כל האגוזים. מוסיפים כוס סוכר וממשיכים לקלות . מוסיפים את השמנת ואת הגלוקוז עד שנוצרת עיסה דביקה. מניחים בצד ומקררים ל-10 דקות. לאחר שהמילוי התקרר מתחילים למלא את הקונוסים ולבסוף טובלים את הראש הקונוס בשקדים קלויים או לחלופין באגוזים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il