
המצרכים (2 מנות):לברולה החצילים:
לסלט:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את טוויל הפרמזן: מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מגרדים את גבינת הפרמזן ומפזרים שכבה דקה של הפירורים על נייר פרגמנט. אופים כמה דקות עד המסה מלאה של הגבינה ומוציאים מהתנור. חותכים מהר עיגול בגודל הקלחת שנגיש בה את החצילים ומעבירים לקירור. 3מכינים את ברולה החצילים: קולים את החציל על אש או על להבת הגז ומקלפים מיד. מוציאים את בשר החצילים, בלי הגרעינים, ומצננים. 4מקלפים את הארטישוק ירושלמי וחותכים לפרוסות עבות. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות הארטישוק עם מכסה סגור עד לקרמול והתרככות מלאה. 5מעבירים את החציל והארטישוק למעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה ומעבירים לקלחת נחושת קטנה. אופים בתנור כמה דקות עד שמשחים מעט. מניחים מעל את טוויל הפרמזן. 6מכינים את הסלט: קוצצים את עלי החמציץ ואת הבצל הסגול. מתבלים במעט שמן זית, סומק, ופלפל שחור. 7מכינים את הרוטב: חותכים את גבעולי השומר. ממיסים במחבת 20 גרם חמאה ומטגנים בה את גבעולי השומר, מיץ הלימון וקורט מלח. 8מצמצמים בסיר קטן את מיץ הרימונים עד לסירופ. 9ממיסים במחבת את 100 גרם החמאה הנותרים עד שהיא נפרדת לשומן ומוצקי חלב לבן. בעזרת כף מסירים את מוצקי החלב. צורבים את הדג בחמאה עם העור למטה. רגע לפני שהופכים את הדג מוסיפים את סירופ הרימונים וממליחים קלות עם מלח גס. מבשלים עוד מעט על הצד השני ומגישים בצלחת לצד גבעולי השומר, הסלט וברולה החצילים. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |