אוכל
אוכל

לברק שלם עם קארי סמיך

פוחדים להכין דג שלם בבית? יהוידע ממאסטר שף מלמד איך להכין דג שלם ברוטב קארי פיקנטי וסמיך בלי הרבה עבודה

|מאסטר שף| פורסם16:58
לברק שלם עם קארי סמיך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לדג:

  • 1 דג לברק שלם
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף שמן זית

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס לפרוסות
  • חופן עגבניות שרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית ג'ינג'ר כתוש
  • חופן פפאיה ירוקה מגורדת
  • חצי כף משחת קארי צהוב
  • 1 מיכל שמנת 38%

אופן ההכנה:

1מתבלים את הג במלח ופלפל. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים שמן במחבת ומטגנים את הדג בשלמותו משני הצדדים להזהבה. מעבירים את הדג לתנור ל-10 דקות.

3מחממים בסיר קטן מים וכשהם רותחים מוסיפים את הבצל הפרוס עד שהוא רך. טוחמים במעבד מזון לקרם בצל.

4במקביל, צולים על מחבת או בתנור את עגבניות השרי עד שהן רכות. טוחנים במעבד מזון לקרם עגבניות.

5מטגנים במחבת את השום והג'ינג'ר כדקה. מוסיפים כף גדושה של קארי צהוב את הפפאיה ומטגנים כדקה. מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את מחית העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות. מוסיפים שמנת ומערבבים.

6מניחים את הרוטב על צלחת ומעל מסדרים את הדג.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il